I 1994 udbyggede bostedet de tre pladser til syv pladser på Strandvejen i Snekkersten. Ligeledes blev der ansat psykologistuderende og senere uddannede psykologer til at varetage den psykoterapeutiske del af behandlingsarbejdet foruden det pædagogiske arbejde.
Der var stor efterspørgsel på pladser, og Skotteruphus handlede derfor også på tankerne om et ambulant tilbud. I 1996 købte Skotteruphus derfor den første udslusningslejlighed i Stengade, Helsingør og senere et hus på Mindevej i Espergærde til udslusningsboliger.
Omkring år 2000 lejer bostedet sig ind i selve Skotteruphus, hvoraf bostedets nuværende navn opstod. Skotteruphus er et hus på strandvejen i Snekkersten, hvor der var plads til 14 unge på selve hovedinstitutionen. Herudover blev den ambulante behandling udbygget til også at omfatte lejligheder i Humlemarken, Espergærde. På dette tidspunkt rummede Skotteruphus 42 unge, tre fuldtidspsykologer og en masse pædagogisk personale. Huset Skotteruphus lejede bostedet i fem år.
Da lejekontrakten var ved at ende, gav det mulighed for nye ideer. Direktøren John mente at stedet var blevet for stort og institutionslignende, hvorfor han valgte at gå videre med mindre enheder, hvor de unge kunne bo mere selvstændigt i egne lejligheder. Det er den konstellation, der er bibeholdt i dag, hvor Skotteruphus består af et hovedhus med lejligheder til unge, kontorer og fællesområde samt selvstændige lejligheder i Helsingør og Espergærde.
Denne konstellation giver mulighed for, at de unge kan trænes i at bo selvstændigt, men samtidig være en del af fællesskabet og få tilstrækkelig pædagogisk støtte til at opnå eller opretholde en meningsfuld hverdag.
Skotteruphus’ 30 års historie har bidraget til, at bostedet i dag kan yde den bedst mulige hjælp til mange forskellige unge, der føler sig ramt i livet.