Behandlingstilbud
Udover tilbuddet om psykoterapi hos Skotteruphus’ tilknyttede psykologer, kan de unge også deltage i psykoterapeutiske behandlingstilbud uden for Skotteruphus. Dette kan være tilbud, de henvises til gennem psykiater og kan supplere eller erstatte det gældende tilbud på Skotteruphus, afhængigt af, hvad der er meningsgivende for den enkelte unge.
Mange af de unge er desuden tilknyttet en psykiater, der står for psykiatrisk udredning og ordination af medicin til den unge.
Skotteruphus tilbyder et omfattende og fleksibelt behandlingsforløb for unge med psykosociale problemstillinger, såsom angst og depression. Målet er at stabilisere og selvstændiggøre de unge i forhold til eget liv og fremtid – både hvad angår undgåelse af indlæggelser, at bo selvstændigt, beskæftigelse og have et holdbart socialt netværk. Vi tilrettelægger et helstøbt behandlingsforløb i samarbejde med kommunerne og finder ud af, hvad der er behov for, for hver enkelt ung.
Beskrivelse af det psykoterapeutiske behandlingstilbud på Skotteruphus
Udformning
Samtaler med de unge foregår på Skotteruphus og kan foregå på psykologens kontor, som gåture eller i nogle tilfælde som samtaler hjemme hos den unge. Fleksibiliteten skaber mulighed for at starte terapi med unge, der kan have svært ved den klassiske form for samtaleterapi i uvante og utrygge omgivelser. Personalet inddrages løbende i det psykoterapeutiske forløb, så der sikres en tæt integration mellem psykoterapien og det socialpædagogiske arbejde. Endvidere er der mulighed for, at de unges forældre eller søskende inddrages. Der vægtes en tæt faglig dialog mellem personalet og psykologen. Det sker både i form af fælles supervision for hele personalegruppen og løbende individuel sparring mellem psykologen og personalet omkring konkrete udfordringer i arbejdet med en ung.
Integration af psykoterapien og det socialpædagogiske arbejde (miljøterapi)
Placeringen af samtalerne i eget regi skaber mulighed for et unikt samarbejde mellem den unge, personalet og psykologen. Det giver en fokuseret indsats, der både højner kvaliteten af det psykoterapeutiske forløb og styrker det socialpædagogiske arbejde i hverdagen. For den unge kan det tætte samarbejde endvidere give en stor tryghed i at alle mødes løbende. Mange af de unge bliver let ramt af manglende overskud og håbløshed, og derfor er det netop her afgørende, at personalet og psykologen arbejder tæt sammen i samme retning.